Boekrecensie: Paardsignalen

Als je alles wilt weten over hoe je paard denkt, kijkt, hoort, wat de beste huisvesting is en hoe hij zich voelt. Lees dan Paardsignalen!

Nieuwprijs: €25,-

 

Het is echt een aanrader als je veel over het paard te weten wilt komen. Er staan veel plaatjes in en alles wordt op een leuke en heldere manier uitgelegd.

Er is veel aandacht voor voeding, hoe werkt het maagdarm stelsel van je paard? Hoe verteert hij zijn eten? Ook de juiste huisvesting komt aan bod. Hoe is het voor een paard om op stal te staan? Waaraan merk je dat hij zich goed voelt?

Het gedrag wordt ook uitvoerig besproken. Er zijn vele voorbeelden van uitdrukkingen bij paarden en hoe je ze kunt herkennen.

 

Paardsignalen legt ook uit hoe je een hulp goed over kunt brengen. Dit lijkt natuurlijk best simpel, maar bedenk je eens hoeveel ruiters er constant aan het drijven zijn op hun paarden. Bij deze combinaties komt de drijfhulp niet meer goed over. De ruiter heeft eigenlijk aan het paard geleerd om niet meer op de hulp te reageren. Hoe los je dit op? En nog veel belangrijker, hoe kun je het voorkomen? Je leest alles in Paardsignalen.

Paardsignalen is een leuk boek met veel informatie. Droge stof is er niet in te vinden, omdat alles zo goed is uitgelegd. Zeker een aanrader voor iedere paardenliefhebber!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.