Diensten

Met grondwerk is eigenlijk alles mogelijk. Vaak zijn problemen tijdens het rijden ook terug te leiden naar problemen op de grond, al lijken ze nog zo klein en onbelangrijk. Tijdens de grondwerk les leer je het paard te “verstaan”. Paarden zijn, ook al zal het niet bij elk paard opvallen, best heel erg expressief. Vaak hebben ze over alles een uitgesproken mening maar horen we die pas als het paard echt heel duidelijk laat merken dat hij het er niet mee eens is. Hoe mooi is het als je voor die tijd al aan je maatje hebt kunnen laten weten dat je rekening met hem zult houden, hem niet zult overvragen en dat je juist een fijne samenwerking op wilt bouwen?

            Wat kun je allemaal bereiken met grondwerk;

 •  Betere relatie met je paard.
 •  Meer vertrouwen in elkaar.
 •  Rechtrichten.
 •  Dressuur aan de hand.
 •  Je paard begrijpen.
 •  Jezelf beter begrijpen.
 •  Eigen grenzen aangeven.
 •  Trailerlaad problemen oplossen.
 •  Sensibele paarden helpen.
 •  Problemen onder het zadel oplossen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan!

Herkent u één van deze problemen of is er iets anders waar u graag aan zou willen werken?

Neem gerust contact met mij op!

Grondwerk les is mogelijk met uw eigen paard of op locatie in Drenthe met één van mijn paarden. Door te voelen hoe een paard zou moeten reageren op de hulpen kunt u vaak weer verder met uw paard. Daarnaast is het ook gewoon erg leuk om eens met andere paarden te werken. Ze reageren en denken anders.

Voor €20 per uur kom ik bij u langs.

De prijzen zijn exclusief reiskosten.


Wil jij ook graag met meer rust rijden? Denk jij ook dat het allemaal anders kan dan op een manege? Vind jij dat paarden gewoon naar buiten kunnen en licht te rijden moeten zijn? Of wil je jezelf graag verbeteren tijdens het rijden (op gangenpaarden)?
Het kan allemaal bij Besti Vinur!
Tijdens een buitenrit op onze brave paarden kun je even je hoofd leegmaken en genieten van de prachtige natuur. Onze paarden zijn echter veel gevoeliger dan een manege paard. Je hoeft ze niet te “schoppen” of aan de teugels te trekken. Alleen je kuitspieren aanspannen is genoeg om voorwaards te gaan en ‘ho’ is genoeg om terug te gaan in tempo.
Voordat je mee kunt op buitenrit wordt er wel gevraagd of je de basisgangen (stap, draf, galop) goed beheerst en achttien jaar of ouder bent. Het maximum gewicht dat onze IJslanders kunnen dragen is 80 kilo.
Je kunt hier meerdere lessen volgen en zelfs elke week komen. Het is natuurlijk het mooist als je kunt groeien met het paard waar je op rijdt. Voor die tijd wordt door middel van een gecombineerde grondwerk- en rijles gekeken welk paard bij jou past.
Het belang van het paard staat immers bovenaan toch?

Om beter uit te leggen wat we allemaal precies doen tijdens een buitenrit/les heb ik er een uitgebreid artikel over geschreven. Klik hier voor meer informatie.

 


Het is natuurlijk prachtig om uw paard een perfecte piaffe te laten doen en om hem te leren zichzelf goed te dragen ook met het gewicht van de ruiter. Dit kan allemaal onder het zadel aangeleerd worden, maar het mooiste is toch om dit op de grond te doen. Je paard kent jouw positie naast hem en hierdoor zal je het werk makkelijker en leuker voor hem maken.

Uiteindelijk werk je natuurlijk naar een paard wat lekker in zijn vel zit, dit is dan ook het uitgangspunt van de klassieke dressuur. Alles uit je paard halen wat in hem zit.

Lijkt het je leuk om dit eens uit te proberen of om hier les in te krijgen?

Neem dan snel contact op!

De les van een uur bedraagt €25 euro.

De prijzen zijn exclusief reiskosten.

 


Verloopt de communicatie tussen u en uw paard niet altijd vlekkeloos? Wil het paard bijvoorbeeld de wei niet meer uit? Heeft hij wel eens op uw voet gestaan? Kunt u hem niet pakken? Loopt hij moeilijk de trailer in? Wil hij niet graag stilstaan? Heeft hij wel eens geprobeerd te trappen of bijten? Voor al deze problemen (en nog veel meer!) is een oplossing!

Ik kom u hier graag mee helpen.

Voor €25 per uur kom ik bij u langs.

De prijzen zijn exclusief reiskosten.


Zadelmak maken, trainen en inrijden op een natuurlijke manier. Er wordt altijd naar het paard gekeken en alles wordt gedaan in het tempo dat het paard aangeeft.

Ook paarden en pony’s die probleemgedrag vertonen tijdens het rijden of op de grond zijn aan het juiste adres.

Ze kunnen bij ons gestald worden of ik kan op locatie komen.

Voor vragen, neem contact met ons op!

Specialiteiten:

 • IJslanders,
 • Gangenpaarden,
 • Gedragsproblemen,
 • Inrijden.

Prijzen stalling en training pony per maand:

2 x in de week training:    €260,-

3 x in de week training:    €340,-

4 x in de week training:    €420,-

5 x in de week training:    €500,-

6 x in de week training:    €580,-

7 x in de week training:    €660,-

 

Prijzen stalling en training paard per maand:

2 x in de week training:    €310,-

3 x in de week training:    €390,-

4 x in de week training:    €470,-

5 x in de week training:    €550,-

6 x in de week training:    €630,-

7 x in de week training:    €710,-

Zadelmak maken op locatie:

Omdat ik in de praktijk merk dat paarden toch vaak meer vertrouwen hebben in de eigenaar dan in de trainer is het altijd verstandig dat het paard door de eigenaar ingereden wordt. Ik kan u ondersteunen, helpen met grondwerk en precies vertellen wanneer het paard toe is aan de volgende stap. Maar omdat ik bij training op locatie vaak maar één keer in de week kom, kan ik niet de band opbouwen die eigenlijk zou moeten om deze geweldige reis samen te gaan maken. Dus wilt u echt dat iemand anders uw paard voor u inrijdt? Dan moet u hem hier stallen.

Weet u niet hoe u alles aan moet pakken om uw paard zadelmak te maken? Dan kom ik bij u thuis en help ik waar nodig.

Zadelmak maken op locatie kost €25 per uur. Dit is exclusief reiskosten.

 


Loopt u op het moment tegen problemen aan of bent u opzoek naar een andere weg?

Er is veel te bereiken door middel van coachen met paarden, zoals bijvoorbeeld:

 • Angsten overwinnen,
 • Weten wat u wilt in het leven,
 • Assertiviteit,
 • Meer zelfvertrouwen.

Waar u naartoe werkt met de coach en een fijner leven.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met mij op.

           Specialiteiten:

 • Wellness coach
 • Coachen met paarden
 • Psychologie

Een coaching sessie van 1 uur bedraagt €20 euro.

 


Zou u ook zo graag weer terug willen naar het natuurlijk omgaan en rijden met uw paard? Geen bit, geen sporen en zweep meer nodig hebben? Soms is het prettig om tijdens deze reis met uw paard begeleiding te hebben. Ik kom u hier graag bij helpen!

Voor €25 euro per uur kom ik bij u thuis en ondersteun ik u waar nodig. Alles in het belang van het paard en de ruiter. Ik streef ernaar om de lessen zo licht en leuk mogelijk te maken.

Voor vragen, neem gerust contact op!

Specialiteiten:

 • Bitloos rijden,
 • Rijden zonder hoofdstel,
 • Dressuur,
 • Gangenpaarden.

De rijlessen van een uur bedragen €25 euro excl. reiskosten.

 


Schriktraining

Meer vertrouwen in de wereld

Enge gekleurde paraplu’s, lintjes die alle kanten op wapperen, een skippybal die door de bak heen stuitert, opvliegende zakjes.

Er zijn genoeg dingen te bedenken om de schriktraining mee uit te voeren. Wat er alleen vaak gebeurt is dat er geoefend wordt op het niet meer bang zijn voor dit bepaalde object. Wat je eigenlijk wil is dat je paard jou leert vertrouwen in een, voor hem, beangstigende situatie.

Eén van de belangrijkste punten om te onthouden tijdens te training is timing. Je moet goed kunnen inschatten wanneer je de druk weg moet halen.

Dan krijg je ook te maken met pressure and release. Wat je hiermee eigenlijk doet is een vrij simpele, effectieve manier van belonen. Altijd op het moment dat het goed gaat, haal je de druk weg.

Uiteindelijk wil je met schriktraining bereiken dat er meer vertrouwen is tussen paard en ruiter.

Voor €25 per uur kom ik bij u langs.

De prijzen zijn exclusief reiskosten.

 


Homeopathie heeft als doel het lichaam weer in evenwicht te brengen. Hierbij vinden wij het zeer belangrijk dat de symptomen niet onderdrukt worden. Wat maakt dat u deze klachten heeft?

Naast kruiden maak ik ook gebruik van celzouten en bachbloesems.

Tijdens het onderzoek wordt vaak gebruik gemaakt van de biotensor. Dit is een uiterst gevoelig meetinstrument dat trillingen opvangt. Hierdoor kan je blokkades in het lichaam opsporen en het kan uitwijzen of bepaalde voeding of medicijnen goed zijn.

 


Thermografie

Lichamelijke ongemakken op tijd ontdekken

Een zadelpasser kan het zadel perfect op maat maken voor het paard dat stilstaat. Ook voor de ruiter zorgt hij voor een zadel dat comfortabel zit. Maar hoe is de drukverdeling na een uur rijden? Of na een lange buitenrit van vier uur?

In combinatie met een rij- of grondwerkles kan ik naderhand met de thermografische camera een controle bij uw paard doen om te zien of het zadel goed ligt.

Ook andere dingen zoals bijvoorbeeld welk been het zwaarst belast is, hoe de doorbloeding is, beginnende blessures en nog veel meer kan worden opgespoord met de thermografiecamera.

Neem contact op voor de mogelijkheden!