Diensten

Cursus zadelmak maken en trainen van jonge paarden

Op een paardvriendelijke manier

Voor wie het interesseert om te leren van de verschillende manieren van trainen met paarden en voor iedereen die graag meer wil leren over paarden gedrag, zadelmak maken en het oplossen van probleemgedrag.
Ik zoek altijd naar de beste weg en dit houdt in dat ik vaak manieren uitprobeer. Zo werken we bijvoorbeeld met trainings methoden van: Tristan Tucker, Buck Brannaman, Marijke de Jong, Tom Dorrance, Clinton Anderson, Bent Branderup, de Two Lazy Zeven Ranch en nog veel meer!
We kijken dan waar de paarden het beste op reageren, wat de voor en nadelen zijn van een bepaalde methode en wat goed werkt voor elk individueel paard. Voor het grootste deel zie je toch het meeste van mijn eigen methode ‘Besti Vinur Horsemanship’ tijdens de training. Dit heeft al bij vele paarden geholpen bij het zadelmak maken, angsten overwinnen en problemen verholpen.
We werken regelmatig met angstige paarden maar ook gewoon zadelmak maken of doorrijden is erbij. Het is belangrijk om te zorgen dat het paard weet hoe hij met spanning om moet gaan en hoe hij de ruiter moet vertrouwen. Dit leren we allemaal aan vanaf de grond.

Klik hier voor meer informatie.


Grondwerk les

Natuurlijk gedrag van paarden begrijpen

Met grondwerk is eigenlijk alles mogelijk. Vaak zijn problemen tijdens het rijden ook terug te leiden naar problemen op de grond, al lijken ze nog zo klein en onbelangrijk. Tijdens de grondwerk les leer je het paard te “verstaan”. Paarden zijn, ook al zal het niet bij elk paard opvallen, best heel erg expressief. Vaak hebben ze over alles een uitgesproken mening maar horen we die pas als het paard echt heel duidelijk laat merken dat hij het er niet mee eens is. Hoe mooi is het als je voor die tijd al aan je maatje hebt kunnen laten weten dat je rekening met hem zult houden, hem niet zult overvragen en dat je juist een fijne samenwerking op wilt bouwen?

           Wat kun je allemaal bereiken met grondwerk;

  • Betere relatie met je paard.
  • Meer vertrouwen in elkaar.
  • Rechtrichten.
  • Dressuur aan de hand.
  • Je paard begrijpen.
  • Jezelf beter begrijpen.
  • Eigen grenzen aangeven.
  • Trailerlaad problemen oplossen.
  • Sensibele paarden helpen.
 • Problemen onder het zadel oplossen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan! Meer weten over grondwerk? Lees dan ‘Waarom doe je grondwerk met je paard’.

Herken je één van deze problemen of is er iets anders waar je graag aan zou willen werken?

Neem gerust contact met mij op!

Grondwerk les is mogelijk met je eigen paard of op locatie in Drenthe met één van mijn paarden. Door te voelen hoe een paard zou moeten reageren op de hulpen kun je vaak weer verder met jouw paard. Daarnaast is het ook gewoon erg leuk om eens met andere paarden te werken. Ze reageren en daar leer je vaak veel van.

Voor €30 per uur kom ik bij u langs.

Les met mijn paarden in Darp (Drenthe) €20,-

De prijzen zijn exclusief reiskosten.


Buitenritten/les op IJslanders

Leren van en samen mét het paard

Wil jij ook graag met meer rust rijden? Denk jij ook dat het allemaal anders kan dan op een manege? Vind jij dat paarden gewoon naar buiten kunnen en licht te rijden moeten zijn? Of wil je jezelf graag verbeteren tijdens het rijden (op gangenpaarden)?

Het kan allemaal bij Besti Vinur!

Tijdens een buitenrit op onze brave paarden kun je even je hoofd leegmaken en genieten van de prachtige natuur. Onze paarden zijn echter veel gevoeliger dan een manege paard. Je hoeft ze niet te “schoppen” of aan de teugels te trekken. Alleen je kuitspieren aanspannen is genoeg om voorwaards te gaan en ‘ho’ is genoeg om terug te gaan in tempo.

Voordat je mee kunt op buitenrit wordt er wel gevraagd of je de basisgangen (stap, draf, galop) goed beheerst en achttien jaar of ouder bent. Het maximum gewicht dat onze IJslanders kunnen dragen is 80 kilo.

Je kunt hier meerdere lessen volgen en zelfs elke week komen. Het is natuurlijk het mooist als je kunt groeien met het paard waar je op rijdt. Voor die tijd wordt door middel van een gecombineerde grondwerk- en rijles gekeken welk paard bij jou past.

Het belang van het paard staat immers bovenaan toch?

Om beter uit te leggen wat we allemaal precies doen tijdens een buitenrit/les heb ik er een uitgebreid artikel over geschreven. Klik hier voor meer informatie.


Paardrijles voor kinderen

Vertrouwen in jezelf en het paard

Tijdens onze lessen wordt er veel aandacht besteed aan hoe je moet omgaan met een paard. Hoe doe je een halster om? Hoe kun je een paard het beste meenemen? Hoe zorg je dat het paard jouw ruimte respecteert? Ook is er genoeg tijd voor het borstelen en opzadelen. Vaak krijgen kinderen op deze manier ook al meer vertrouwen in het paard en worden ze zekerder van zichzelf.

Voordat de kinderen in een groepje deelnemen is het belangrijk dat ze kunnen sturen en genoeg balans hebben om los door de bak te rijden. Tijdens de privélessen leren de kinderen hoe ze dit kunnen doen en krijgen ze vertrouwen in zichzelf en in het paard. Als je op het paard zit wordt er niet alleen gewerkt aan de balans maar we doen ook aan spelletjes, bakjes lopen, woorden maken (met de bakletters), figuren leren, rechtrichten, wat denkt mijn paard en nog veel meer.

Bij Besti Vinur worden alle paarden buiten gehouden. Hierdoor kunnen ze goed hun energie kwijt en komt dit ook veel dichter bij hun natuurlijke leefomgeving. De paarden hebben in de winter een prachtige dikke vacht, ze veranderen in echte knuffelbeertjes.

Alle paarden worden bitloos gereden. Voor paard en ruiter is dit vaak prettiger en geeft het meer vertrouwen.

Kijk hier voor meer informatie: Paardrijles voor kinderen


Dressuur aan de hand / Academische Rijkunst

Uitdagingen aangaan met je paard

Het is natuurlijk prachtig om uw paard een perfecte piaffe te laten doen en om hem te leren zichzelf goed te dragen ook met het gewicht van de ruiter. Dit kan allemaal onder het zadel aangeleerd worden, maar het mooiste is toch om dit op de grond te doen. Je paard kent jouw positie naast hem en hierdoor zal je het werk makkelijker en leuker voor hem maken.

Uiteindelijk werk je natuurlijk naar een paard wat lekker in zijn vel zit, dit is dan ook het uitgangspunt van de klassieke dressuur. Alles uit je paard halen wat in hem zit.

Lijkt het je leuk om dit eens uit te proberen of om hier les in te krijgen?

Neem dan snel contact op!

De les van een uur bedraagt €30 euro.

De prijzen zijn exclusief reiskosten.


Gedragsproblemen

Laat het paard spreken

Verloopt de communicatie tussen u en uw paard niet altijd vlekkeloos? Wil het paard bijvoorbeeld de wei niet meer uit? Heeft hij wel eens op uw voet gestaan? Kunt u hem niet pakken? Loopt hij moeilijk de trailer in? Wil hij niet graag stilstaan? Heeft hij wel eens geprobeerd te trappen of bijten? Voor al deze problemen (en nog veel meer!) is een oplossing!

Ik kom u hier graag mee helpen.

Voor €30 per uur kom ik bij u langs.

De prijzen zijn exclusief reiskosten.


Zadelmak maken, trainen en inrijden van uw paard

Training in het tempo van het paard

Een goede basis is zeer belangrijk voor de toekomst.
Tijdens de training wordt er altijd gekeken naar het paard. De oefeningen worden op een manier en volgorde gedaan zodat het paard het eigenlijk alleen maar goed kan doen. Dit geeft zelfvertrouwen en hier heeft hij zijn hele leven profijt van.

Net als wij zijn paarden links- of rechtshandig. Daarom is het belangrijk dat er veel aandacht wordt besteed aan de verticale balans en het rechtrichten.

Er kunnen meerdere redenen zijn dat je je paard in training wilt zetten zoals problemen tijdens het rijden, zwangerschap, vakantie (voor langere tijd), zadelmak maken, gangen verbeteren (ook bij gangenpaarden), gedragsproblemen of andere omstandigheden. Ook is het mogelijk om je paard hier te stallen en hem door ons te laten verkopen. Wij nemen hier de tijd voor en zorgen dat het paard en de nieuwe eigenaar goed bij elkaar passen.

Voor ons is het erg belangrijk dat er een band ontstaat met het paard en dit is dan ook een cruciaal onderdeel van de training. Ook de “lastige” paarden kunnen hier terecht, ze zullen hier alle tijd krijgen die ze nodig hebben. Geen enkel paard wíl lastig zijn, het liefst zouden ze allemaal met je samen willen werken. Soms is dit door nare ervaringen in het verleden of pijn niet meer mogelijk. De reden voor deze ‘nee’ van het paard is nooit vanuit kwaadheid, hij probeert alleen met je te communiceren en de reden dat jij dit bericht leest zegt al dat je hem hebt gehoord! Als eigenaar word je zoveel mogelijk betrokken bij de training. Het gaat erom dat jullie straks weer als team verder kunnen.

Belangrijke ervaringen dat elk paard hier opdoet:
– Bomprooftraining
– Lange teugelwerk
– Rechtrichten
– Vrijheidsdressuur
– Travers, renvers, appuyeren
– Parkeren voor het opstapkrukje
– Voorwaarts neerwaarts
– Stilstaan tijdens het opzadelen en opstappen
– Zelf de trailer inlopen
– Buitenritten maken
– Genieten van het contact met de mens!

Vragen? Neem contact met ons op of kijk hier voor meer informatie.

Prijzen pony vanaf €65 per week.
Prijzen paard vanaf €77 per week.


Coachen met paarden

In samenwerking met paarden, terug naar jezelf

Loopt u op het moment tegen problemen aan of bent u opzoek naar een andere weg?

Er is veel te bereiken door middel van coachen met paarden, zoals bijvoorbeeld:

  • Angsten overwinnen,
  • Weten wat u wilt in het leven,
  • Assertiviteit,
 • Meer zelfvertrouwen.

Waar u naartoe werkt met de coach en een fijner leven.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met mij op.

          Specialiteiten:

  • Wellness coach
  • Coachen met paarden
 • Psychologie

Een coaching sessie van 1 uur bedraagt €40 euro.


Back to Basic Riding

Natuurlijk paardrijden

Zou u ook zo graag weer terug willen naar het natuurlijk omgaan en rijden met uw paard? Geen bit, geen sporen en zweep meer nodig hebben? Soms is het prettig om tijdens deze reis met uw paard begeleiding te hebben. Ik kom u hier graag bij helpen!

Voor €30 euro per uur kom ik bij u thuis en ondersteun ik u waar nodig. Alles in het belang van het paard en de ruiter. Ik streef ernaar om de lessen zo licht en leuk mogelijk te maken.

Voor vragen, neem gerust contact op!

Specialiteiten:

  • Bitloos rijden,
  • Rijden zonder hoofdstel,
  • Dressuur,
 • Gangenpaarden.

De rijlessen van een uur bedragen €30 euro excl. reiskosten.


Schriktraining

Meer vertrouwen in de wereld

Enge gekleurde paraplu’s, lintjes die alle kanten op wapperen, een skippybal die door de bak heen stuitert, opvliegende zakjes.

Er zijn genoeg dingen te bedenken om de schriktraining mee uit te voeren. Wat er alleen vaak gebeurt is dat er geoefend wordt op het niet meer bang zijn voor dit bepaalde object. Wat je eigenlijk wil is dat je paard jou leert vertrouwen in een, voor hem, beangstigende situatie.

Eén van de belangrijkste punten om te onthouden tijdens te training is timing. Je moet goed kunnen inschatten wanneer je de druk weg moet halen.

Dan krijg je ook te maken met pressure and release. Wat je hiermee eigenlijk doet is een vrij simpele, effectieve manier van belonen. Altijd op het moment dat het goed gaat, haal je de druk weg.

Uiteindelijk wil je met schriktraining bereiken dat er meer vertrouwen is tussen paard en ruiter.

Voor €35 per uur kom ik bij u langs.

De prijzen zijn exclusief reiskosten.


Homeopathie

Lichamelijke en geestelijke problemen verhelpen

Homeopathie heeft als doel het lichaam weer in evenwicht te brengen. Hierbij vinden wij het zeer belangrijk dat de symptomen niet onderdrukt worden. Wat maakt dat u deze klachten heeft?

Naast kruiden maak ik ook gebruik van celzouten en bachbloesems.

Tijdens het onderzoek wordt vaak gebruik gemaakt van de biotensor. Dit is een uiterst gevoelig meetinstrument dat trillingen opvangt. Hierdoor kan je blokkades in het lichaam opsporen en het kan uitwijzen of bepaalde voeding of medicijnen goed zijn.


Thermografie

Lichamelijke ongemakken op tijd ontdekken

Een zadelpasser kan het zadel perfect op maat maken voor het paard dat stilstaat. Ook voor de ruiter zorgt hij voor een zadel dat comfortabel zit. Maar hoe is de drukverdeling na een uur rijden? Of na een lange buitenrit van vier uur?

In combinatie met een rij- of grondwerkles kan ik naderhand met de thermografische camera een controle bij uw paard doen om te zien of het zadel goed ligt.

Ook andere dingen zoals bijvoorbeeld welk been het zwaarst belast is, hoe de doorbloeding is, beginnende blessures en nog veel meer kan worden opgespoord met de thermografiecamera.


Als u deelneemt aan een les bij Besti Vinur gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden.

Neem contact op voor de mogelijkheden!

  (verplicht)