De zomer en voeding, waar moet je op letten?

Naarmate de zomer nadert, wordt het weer warmer en groeit het gras. Dit betekent dat de meeste paarden en pony’s de neiging hebben snel aan te komen, waardoor de behoefte aan calorie├źn en eiwitten uit het stugge en stengelige hooi/gras vermindert.

Voorzichtigheid is geboden om overmatige gewichtstoename te voorkomen, omdat dit, in combinatie met gras met veel suiker, het risico op b.v. hoefbevangenheid kan vergroten. Als je het paard zo dicht mogelijk bij de natuur wilt houden kun je de natuurlijke cyclus volgen. Dit houdt in dat je de paarden net iets onder hun normale gewicht hebt aan het einde van de winter.

Als het langer licht is zijn we vaak ook meer met onze paarden bezig. Dit verhoogt de behoefte aan vitamines, mineralen en sporenelementen in het dieet waaraan in sommige gevallen niet alleen wordt voldaan door te grazen.

Bij hogere temperaturen en meer zweten is het belangrijk om ook voldoende elektrolyten aan te bieden, met name zout. Dit helpt uitdroging en een vermindering van de prestaties die als gevolg kan optreden, te voorkomen.

Voor alle paarden en pony’s moet 24 uur per dag een liksteen worden verstrekt. Vers water moet ook te allen tijde beschikbaar zijn.

Himelaya liksteen van Agradi

Voor paarden die hulp nodig hebben om de conditie te behouden, wat te wijten kan zijn aan hard werken of als gevolg van het verminderen van de graskwaliteit later in de zomer, is het soms nodig om krachtvoer bij te voeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.