Targetten aanleren.

Targetten kan voor veel dingen gebruikt worden en het is voor je paard ook een motiverend spelletje. Maar wat is targetten nou en hoe leer je het aan? Dat ga ik je allemaal kort uitleggen in deze blog!

Targetten is een oefening waarbij jouw paard een voorwerp aanraakt met zijn lichaam. Je kunt aan voorwerpen denken zoals: pionnen, zeilen, stokken etc. Targetten kan door middel van de neus van je paard maar ook met de benen. Denk dan bijvoorbeeld aan het aanraken van een zeil met de voorbenen.

Targetten leer je voornamelijk door positieve bekrachtiging aan. Het is dus heel belangerijk om bij de kleinste aanrakingen van het voorwerp je paard te belonen. Je paard kan hier namelijk heel gemotiveerd van raken en dus dit heel leuk gaan vinden. We hebben voor het aanleren een video, om een goed beeld te krijgen hoe je dit kunt aanleren.

Targetten kun je voor veel dingen gebruiken. Het kan voor jou en je paard een uitdagend spelletje gaan worden, maar ook om jouw paard aan een voorwerp te laten introduceren op een leuke manier. Het targetten kan bijvoorbeeld een manier zijn om je paard te motiveren tijdens het bewegen. Dit kun je dan ook doen om je paard erachteraan te laten rennen (zoals in het filmpje wordt getoond). Maar denk ook aan het laten stretchten van je paard zijn lichaam. Genoeg redenen om te gaan leren targetten. Veel succes met oefenen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.