Cursus zadelmak maken en trainen van jonge paarden

Voor wie het interesseert om te leren van de verschillende manieren van trainen met paarden en voor iedereen die graag meer wil leren over paarden gedrag, zadelmak maken en het oplossen van probleemgedrag.
Ik zoek altijd naar de beste weg en dit houdt in dat ik vaak manieren uitprobeer. Zo werken we bijvoorbeeld met trainings methoden van: Tristan Tucker, Buck Brannaman, Marijke de Jong, Tom Dorrance, Clinton Anderson, Bent Branderup, de Two Lazy Zeven Ranch en nog veel meer!
We kijken dan waar de paarden het beste op reageren, wat de voor en nadelen zijn van een bepaalde methode en wat goed werkt voor elk individueel paard. Voor het grootste deel zie je toch het meeste van mijn eigen methode ‘Besti Vinur Horsemanship’ tijdens de training. Dit heeft al bij vele paarden geholpen bij het zadelmak maken, angsten overwinnen en problemen verholpen.
We werken regelmatig met angstige paarden maar ook gewoon zadelmak maken of doorrijden is erbij. Het is belangrijk om te zorgen dat het paard weet hoe hij met spanning om moet gaan en hoe hij de ruiter moet vertrouwen. Dit leren we allemaal aan vanaf de grond.

 

 

Wat ga je leren:

 • Lange teugelwerk
 • Academische Rijkunst
 • Bomprooftraining
 • Zadelmak maken
 • Je eigen houding en energie toepassen
 • Pressure and Release
 • Werken in vrijheid
 • Vrijheidsdressuur
 • Voorbereiding op het buitenrijden
 • Trailerladen
 • Basis paarden ABC (hoeven optillen, meelopen aan het halster, longeren etc.)

 

 

In verband met mijn drukke rooster zijn er een aantal uren per week dat het kan. Je kunt gewoon aangeven welke dagen je beschikbaar bent en wilt komen.

Maandag: vrij
Dinsdag: 13:00 tot 16:00/16:30
Woensdag: 09:00 tot 11:30
Donderdag: 13:00 tot 15:00
Vrijdag: 09:00 tot 12:00
Zaterdag: 14:10 tot 16:30
Zondag: 09:00 tot 12:00

We werken met verschillende rassen zoals: IJslanders, Aegidienbergers, C, D, en E Pony’s, Lusitano’s, andere kruisingen, P.R.E.’s, Andalusiërs en wat we op dat moment in training hebben staan.

We zijn op dit moment bezig met het bouwen van een ‘fun trail’. Hier komen obstakels te liggen zoals boomstammen, een stenenpad, een waterplas, heuvels, een trap van bielzen, een hekje om open te doen (vanaf je paard) en nog veel meer. Op deze manier kun je alvast oefenen met het buitenrijden terwijl je nog in een veilige omgeving bent.

De prijs is €10,- per uur. Als je wekelijks komt of meerdere uren per maand is het mogelijk om een cursuskaart te kopen met korting.

Het aantal plaatsen is beperkt, geef dus op tijd aan wanneer je zou willen komen!

In de toekomst wordt het ook mogelijk om je eigen paard mee te nemen naar de training.

 

Boven: Skír, het paard dat extreem bang was voor mensen.

Onder: Skír, precies een jaar later.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.