Onze paarden

 

Vaka Birna

Dit is Vaka (Waka), ze is geboren op 26 april 2006.

Vaka is gevoelig, eerlijk en heeft veel temperament. Ze kan soms wat onzeker zijn maar krijgt met de dag meer vertrouwen in zichzelf.

Tijdens het rijden is het belangrijk dat je haar helpt om haar spanning af te bouwen, maar dat je haar ook vrij genoeg laat om hier zelf mee om te gaan. Dit is soms een lastige combinatie, maar ze is heel open en expressief, ze laat het je dus altijd weten wanneer je het goed doet.

Vaka heeft een voorkeur voor draf, ze kan wel tölten, maar vindt de druk soms wat lastig om mee om te gaan. Als je goed met haar communiceert is ze een geweldig paard om te rijden dat altijd 100% haar best doet voor je.

 


 

Sæla

 

Dit is Saela (Saila) Ze is geboren op 10 mei 2008.

Saela is heerlijk om te rijden, ze doet nooit meer dan nodig is en kan heerlijk tölten. Als je iets van haar wil moet je het toch echt netjes aan haar vragen, dat stelt ze erg op prijs.

Saela is niet snel onder de indruk van dingen die je onderweg kan tegenkomen. Ze heeft wel een sterke eigen mening en vindt mensen die op hetzelfde pad lopen als zij toch een beetje gek.

Ze is nog niet heel lang onder het zadel omdat ze bij het inrijden aangaf dat ze meer tijd nodig had. Hierdoor merk je dat ze soms wisselt tussen de draf en de tölt. Haar tempobereik in de gangen moet ook nog uitgebreid worden, ze heeft echter heel comfortabele gangen. Saela is een heerlijk paard om te rijden!

 


 

Viti

Viti (Wieti) is de beste vriend die je je kunt wensen.

Viti is betrouwbaar, eerlijk en ontzettend lief. Durft niemand tijdens de rit over een bruggetje? Viti gaat voorop om te laten zien dat het niet eng is. Komen er honden aanrennen of zoeft er een vrachtwagen langs? Viti is er niet van onder de indruk. Hij geeft je altijd een veilig gevoel als je met hem mee mag.

Viti is rustig en geniet enorm van de eetpauzes tussendoor. Tijdens het rijden geeft hij de voorkeur aan draf, als je echter de juiste hulpen geeft en het hem netjes vraagt, kan hij ook heerlijke stukken tölten.

Viti is erg gevoelig op het been, geef hem nooit een schopje, dan kan ik je namelijk verzekeren dat het een héél actief ritje wordt. Als je weet hoe hij op de hulpen reageert is hij ontzettend fijn te rijden en heb je eigenlijk geen hoofdstel of teugels meer nodig.

 


 

Kiljan

Kiljan is een echte heer, netjes en beleeft. Hij draagt je met trots en hij laat altijd zijn beste gangen zien. Ook met zijn 22 jaar wil hij nog steeds graag laten zien wat hij allemaal kan. De merries zijn allemaal verliefd op hem.

Kiljan is een echte koning. Hij heeft veel temperament en ziet op elk zandpad de uitdaging om er zo snel mogelijk overheen te rijden. Als hij dit doet is het altijd in tölt. Hij draaft vrijwel nooit onder het zadel, dit probeer ik altijd wel in de training mee te nemen. Zijn tempobereik is enorm groot. Als iedereen allang in galop zit tölt hij nog heerlijk (en heel trots) verder.

Kiljan is een gouden paard die het verdient om ook zo behandeld te worden.

Zie je hem als het geweldige trotse paard dat hij is? Dan zal hij je ook zo dragen tijdens de buitenrit.

 


 

Þengill

Þengill (Tengiel) is voor zijn leeftijd al heel braaf en nergens bang voor! Hij gaat graag met je mee en is klaar om de wereld te ontdekken!

Als er een enorme trekker langskomt om hooi te brengen rent hij er naartoe om snel te onderzoeken wat het is. Je kunt hem niet blijer maken dan met bomprooftraining: enge paraplus, zeilen en gekke geluiden, hij vindt het allemaal geweldig!

 


 

Eina

Eina is een prachtige merrie met geweldig lange manen. Ze is het droomplaatje van de IJslander.

Eina heeft longemfyseem, hierdoor is het ademen voor haar zwaarder dan voor andere paarden. Ze wordt daarom ook niet bereden. Ze is eigenlijk nergens van onder de indruk en is nogal op zichzelf. Het is wel eens voorgekomen dat we de groep riepen waar ze in stond en iedereen kwam (al bokkend) aanrennen. Als alle paarden zijn verdwenen kijkt Eina eens rustig om zich heen, ziet dat haar hele groep weg is, en eet vervolgens rustig verder.

Eina maakt je altijd aan het lachen en ze is erg leuk om mee te werken. In 2018 heeft ze ons een prachtig veulentje gegeven: Lokkadís. Ze is een geweldige moeder en ze is erg trots dat ze weer voor een kindje mag zorgen. Elke avond draaft ze een rondje door de wei om te laten zien hoe prachtig ze samen zijn!

 


 

Lukka-Elska

Elska is een leuke pittige merrie. Ze vindt het heerlijk om mee te gaan en geniet altijd tijdens een buitenrit!

Elska is gevoelig maar ook stoer. Ze is met heel weinig hulpen perfect te rijden. Ze heeft geen voorkeur voor tölt of draf, maar stelt het op prijs als ze zelf mag kiezen. Soms vindt ze het wat lastig om met de verschillende hulpen van de tölt om te gaan. Ze geeft dit altijd netjes aan. Elska is ook in haar gedrag naar de andere paarden pittig, ze staat vaak bovenaan in rang in de groep. Ze draagt deze titel ook met trots uit. Elska is niet gauw onder de indruk van dingen die we onderweg tegenkomen. Ze kan soms wel spanning opbouwen maar je kunt haar hier heel goed mee helpen, een paar simpele oefeningen en vertrouwen in de ruiter brengt je heel ver.

Elska is een heerlijk paard om te rijden en is eigenlijk op je gedachten te sturen als je haar kent.