Wandelen met je paard

Heerlijk ontspannen genieten van een prachtige omgeving samen met je paard. Alleen nu ben je niet aan het rijden maar loop je ernaast. Wat maakt wandelen zo leuk en waar is het allemaal goed voor?

Wandelen zorgt voor een betere band tussen jou en je paard. Het maakt dat hij je eerder vertrouwd in spannende situaties. Je komt buiten natuurlijk van alles tegen. Denk aan auto’s, vogeltjes die ritselen in de bladeren, honden, mensen die zich met slecht weer onder gekleurde paraplu’s bevinden. Elke keer als jij samen met je paard zo’n genoemde situatie trotseert win je weer wat meer vertrouwen.

Wandelen is ook heel erg gezellig. Jij en je paard kijken beide om je heen. Elk seizoen heeft wel iets prachtigs te bieden. De natuur zit vol met verrassingen!

Je kan buiten natuurlijk ook oefeningen doen. Dressuur aan de hand bijvoorbeeld. Begin simpel met schouder binnenwaarts. Wees erop attent of je paard het niet te spannend vindt en hij nog steeds zijn aandacht bij jou heeft.

Hoe ziet het paard wandelen? Als je niet in één stuk doorloopt en hem af en toe laat snuffelen, dingen onderzoeken en wat gras eten is  het voor hem alsof jullie samen op zoek zijn naar water, eten en een veilige plek. Heel natuurlijk voor hem dus.

Genoeg redenen om vooral in deze prachtige tijd er eens heerlijk met je paard op uit te trekken, en vooral te genieten van al het moois dat je tegenkomt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.