Paarden Te Koop

Prijscategorieën Verkooppaarden:

Hieronder staan de prijscategorieën vermeld die wij hanteren bij onze verkoop paarden.

Prijscategorie A: tot 2.000,00

Prijscategorie B: 2.000,00 tot 3.000,00

Prijscategorie C: 3.000,00 tot 4.500,00

Prijscategorie D: 4.500,00 tot 6.000,00

Prijscategorie E: 6.000,00 en hoger


Te koop: Prachtige Palomino Cruzado ruin

Prachtige palomino ruin te koop.

Capricho is mooie en vooral lieve palomino ruin van 9 jaar oud. Hij komt uit Spanje maar is altijd goed verzorgd. Capricho wil niets liever dan samen met jou iets doen. In de wei komt hij altijd naar je toe lopen, klaar om aan de slag te gaan. Niet alleen trainen, maar ook knuffelen en tutten vindt hij heerlijk. Zijn eigenaar zoekt door privéomstandigheden een nieuwe (vijf sterren) eigenaar voor hem.

Naam: Capricho
Geboren: 16-06-2010
Geslacht: Ruin
Kleur: Palomino
Ras: Cruzado. Andalusier(PRE)/Lusitano (heeft meer van een PRE)
Afstamming: –
Schofthoogte: 1.57m.

Ruiterprofiel:
Voor Capricho zoeken we iemand die graag dressuur of endurance met hem wil rijden. Hij is altijd in voor beweging, als het maar samen met jou is! Als je door middel van grondwerk een goede basis legt volgt hij je overal en wil hij werkelijk alles voor je doen. Hij kan voorwaarts zijn onder het zadel, je moet dus wel kunnen rijden.

Karakter:
Capricho wil heel graag voor je werken. Hij vindt niets leuker dan meegaan en zijn best voor je doen. Hij houdt erg van uitdagingen. Ook staat hij netjes stil bij het poetsen en opzadelen. Onder het zadel is hij braaf, wel erg voorwaarts. Capricho is zeer licht op de hulpen en goed op je zit te rijden. Hij heeft bij ons een paar keer in de groepslessen met kinderen meegereden. De jongste die op hem reed was 10. Dit ging goed, hij was erg braaf en wil het graag goed doen, maar het zou wel prettig voor hem zijn als hij een vaste, ervaren eigenaar heeft.
Ook in de omgang is hij vreselijk lief. Ik zou het hem daarom erg gunnen om een eigenaar te krijgen die ook van grondwerk houdt. Dit vindt hij zelf namelijk ook erg leuk. Hij kan stukjes travers aan de hand en we zijn nu bezig om hem te leren parkeren bij de opstap kruk.

Hij kent de beginselen van zijwaarts, Schouderbinnenwaarts en de travers hulpgeving. Hij is erg makkelijk te verzamelen en kan veel gewicht naar zijn achterhand verplaatsen. Langzaam tempo draf is geen probleem voor hem (als hij veel looplust heeft biedt hij kleine stukjes piaffe aan).

Huisvesting:
Capricho heeft ‘s nachts op stal gestaan, dit was geen probleem. Hij staat hier echter 24/7 buiten en dit gaat helemaal goed. Af en toe bij een koude nacht of als het vriest krijgt hij een dekentje op.

Capricho is dus een veelzijdige, actieve, ontzettend lieve ruin die op zoek is naar iemand die veel met hem aan de slag kan. Hij zou het heel goed doen in de dressuur, ook al is hij nu nog wat zoekende naar de juiste aanleuning. Het is geweldig om samen met dit paard te kunnen groeien. Capricho moet nog veel leren, maar je krijgt ook heel veel van hem terug. Er zijn niet veel paarden die zo snel je hart zullen stelen als hij dat kan.
Ben je enthousiast geworden van zijn verhaal en benieuwd naar hem? Je bent van harte welkom om deze prachtige gentleman te ontmoeten.

Vraagprijs: €2.700,- (voor een goed tehuis is er over de prijs te praten.)


Verkocht! Prachtige vierganger merrie met veel beweging

Martha is een zwarte merrie van vijf jaar oud. Ze heeft een prettig werkwillig karakter en danst onder het zadel.

Martha is het perfecte familiepaard. Ze heeft niet veel temperament maar wel looplust, kijkt nergens van op en is heel betrouwbaar onder het zadel. Ze kan daarom ook makkelijk door kinderen gereden worden. Hier gaat ze ook mee in de lessen en dit doet ze heel erg goed. Springen vindt ze erg leuk en dit doet ze met veel plezier.

Voor Martha is het belangrijk om echt een band op te kunnen met mensen, ze kan daarom wat gereserveerd zijn naar vreemden.

Op dit moment laat ze prachtige gangen zien onder het zadel, de tölt is nog wat lastig maar gaat elke keer wat beter.

Gegevens:

Naam: Marþöll z Punktur

FEIF nummer: PL2014201014

Geboren: 29.05.2014

Geslacht: Merrie

Kleur: Zwart

Ras: IJslander

Schofthoogte: 1.34m. 

Verkeersmak: ja

Afstamming:

V: PL2010101010 – Sótstör z Punktur (Behaalt goede resultaten in de sport)

M: PL2008201006 – Eina z Punktur (Eina staat bij ons en is hier ook te bezichtigen)

VM: IS2003156275 – Geisli frá Hólabaki (Goedgekeurde hengst (7.75) waar ook wedstrijden mee gereden worden)

Prijscategorie: D


VERKOCHT! Mooie werkwillige natuurtölter te koop

Mooie zwarte merrie met veel ervaring, een koel karakter en een geweldige tölt.

Askja wil altijd graag iets met je doen en vindt eigenlijk alles leuk. Het liefst gaat ze samen met jou naar buiten maar in de bak zal ze ook heel erg haar best doen. Ze vindt grondwerk leuk (zeker als ze af en toe een koekje krijgt) en houdt van knuffelen en aandacht.

Ze is zowel door kinderen als volwassen gereden en bij iedereen erg braaf. Gezien haar leeftijd lijkt het mij niet verstandig om haar alleen maar door kinderen te laten rijden.

Askja wordt zowel bit als bitloos gereden en staat netjes aan de hulpen.

Tijdens de buitenrit is ze voorwaarts maar altijd goed te remmen. Ze kan alleen en in de groep naar buiten.

Onder het zadel laat ze voornamelijk tölt zien maar ze heeft ook een ruime draf en een comfortabele galop.

Askja heeft 2 veulens gehad en ze was een goede moeder. Ze heeft prachtige lange manen aan beide kanten en een volle staart. Ze heeft geen eczeem en is braaf op de trailer en bij de hoefsmid.

Ruiterprofiel:

We zouden haar het liefst zien bij een recreatieruiter die samen met haar van de natuur kan genieten. Ook is het belangrijk dat ze zomer en winter, 24/7 buiten komt te staan met andere paarden.

Gegevens:

Naam: Askja z Punktur

FEIF nummer: PL2012201001

Geboren: 29.05.2012

Geslacht: Merrie

Kleur: Zwart

Ras: IJslander

Schofthoogte: 1.35m.

Verkeersmak: ja

Afstamming:

V: Ljónslappi z Punktur – PL2006101001

M: Drottning van Woldlake – NL2001200028

VM: Eyfirðingur frá Akureyri – IS1987165490

Prijscategorie D


VERKOCHT! Mooie IJslandse merrie

Inga is een bijzonder paard. Ze is nu negen jaar en er is nooit echt veel met haar gedaan. Ze heeft twee veulens gehad en verder voornamelijk in het weiland gestaan. Ze had hierdoor niet heel veel vertrouwen in mensen toen ze bij mij kwam en vond het moeilijk als het halster om moest. Omdat ze nog zoveel moest leren zijn wij helemaal bij nul begonnen en hebben we haar alles heel goed geleerd. Op de grond is ze dus ook echt super opgevoed! Een kindje van zes kan haar pakken, alleen meenemen, borstelen, hoeven uitkrabben en een bomproof parcours met haar lopen.

Onder het zadel moet ze nog het één en ander leren. Hier richten we ons nu voornamelijk op tijdens de training. Ze is werkwillig en leert snel maar je moet wel geduldig zijn. Zo kan ze bijvoorbeeld parkeren als je op een kruk gaat staan en zijn we bezig haar de travers aan te leren.

Omdat ze nog niet lang onder het zadel is zou een gevorderde ruiter het beste bij haar passen.

Naam: Yngvildur frá Friđarstöđum
Geboren: 15-05-2009
Geslacht: Merrie
Kleur: Donkere Vos
Ras: IJslander
Afstamming:

V: Vídalín-Heiđur van de Kwinne

M: Sólrún frá Friđarstöđum

Schofthoogte: 1.35m.
Verkeersmak: ja


Uw paard verkopen?

Het kan zijn dat u niet langer voor uw paard kan zorgen of dat u een ander goed tehuis voor hem of haar zoekt. Wij kopen regelmatig paarden, trainen ze volgens onze methode op een paardvriendelijke manier en zoeken dan een goede nieuwe eigenaar voor ze. Paarden en pony’s mogen aangeboden worden vanaf 100 cm groot.

Wij kopen alleen paarden en pony’s die nog niet zadelmak zijn. Juist het inrijden van een paard moet met veel zorg gebeuren en wij hopen dat we op deze manier meer paarden een goede basis mee kunnen geven. Ook voor de mensen die hier een paard kopen is het prettig als hij de basis echt goed kent, hij veelzijdig is, niet snel bang en veel vertrouwen in de mens heeft.

Twijfelt u nog of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op!

Opzoek naar uw droompaard?

Bent u opzoek naar een paard maar staat hij er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We hebben regelmatig paarden te koop staan maar ze komen niet direct op de site. Mail me met wat u precies zoekt in uw nieuwe paard en wie weet hebben we een geschikte match.

U bent immers opzoek naar een vriend voor het leven, die wilt u toch niet mislopen?

(verplicht)