Paardrijden

Zadelmak maken / Inrijden / Training

Een goede basis is zeer belangrijk voor de toekomst.
Tijdens de training wordt er altijd gekeken naar het paard. De oefeningen worden op een manier en volgorde gedaan zodat het paard het eigenlijk alleen maar goed kan doen. Dit geeft zelfvertrouwen en hier heeft hij zijn hele leven profijt van.

Net als wij zijn paarden links- of rechtshandig. Daarom is het belangrijk dat er veel aandacht wordt besteed aan de verticale balans en het rechtrichten.

Er kunnen meerdere redenen zijn dat je je paard in training wilt zetten zoals problemen tijdens het rijden, zwangerschap, vakantie (voor langere tijd), zadelmak maken, gangen verbeteren (ook bij gangenpaarden), gedragsproblemen of andere omstandigheden. Ook is het mogelijk om je paard hier te stallen en hem door ons te laten verkopen. Wij nemen hier de tijd voor en zorgen dat het paard en de nieuwe eigenaar goed bij elkaar passen.

Voor ons is het erg belangrijk dat er een band ontstaat met het paard en dit is dan ook een cruciaal onderdeel van de training. Ook de “lastige” paarden kunnen hier terecht, ze zullen hier alle tijd krijgen die ze nodig hebben. Geen enkel paard wíl lastig zijn, het liefst zouden ze allemaal met je samen willen werken. Soms is dit door nare ervaringen in het verleden of pijn niet meer mogelijk. De reden voor deze ‘nee’ van het paard is nooit vanuit kwaadheid, hij probeert alleen met je te communiceren en de reden dat jij dit bericht leest zegt al dat je hem hebt gehoord! Als eigenaar word je zoveel mogelijk betrokken bij de training. Het gaat erom dat jullie straks weer als team verder kunnen.

Belangrijke ervaringen dat elk paard hier opdoet:

 • Bomprooftraining
 • Lange teugelwerk
 • Rechtrichten
 • Vrijheidsdressuur
 • Travers, renvers, appuyeren
 • Parkeren voor het opstapkrukje
 • Voorwaarts neerwaarts
 • Stilstaan tijdens het opzadelen en opstappen
 • Zelf de trailer inlopen
 • Buitenritten maken
 • Genieten van het contact met de mens!

 

Zadelmak maken, trainen en inrijden op een natuurlijke manier. Er wordt altijd naar het paard gekeken en alles wordt gedaan in het tempo dat het paard aangeeft.

Ze kunnen bij ons gestald worden of ik kan op locatie komen.

Voor vragen, neem contact met ons op!

 

Prijzen pony vanaf €65 per week.

Prijzen paard vanaf €77 per week.

 

Zadelmak maken op locatie:

Tijdens het zadelmak maken op locatie is het niet zo dat ik ‘de bok er even uitrijd’ of hem ‘breek’. Dit is niet mijn manier van werken of trainen en ik ben hier ook heel erg tegen. Als ik op locatie kom krijg je “huiswerk” mee om met je paard te gaan oefenen. Alle stappen worden rustig opgebouwd en we beginnen altijd eerst op de grond. Jij gaat zelf de prachtige weg van het zadelmak maken afleggen met je paard. Hier kun je veel energie en vertrouwen uithalen en het is ook nog eens heel erg leuk om te doen!

Zadelmak maken op locatie kost €25 per uur. Dit is exclusief reiskosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *