Opzoek naar tips voor een Fun Trail!

Opzoek naar tips voor een fun trail:

Hallo allemaal,

Al een tijdje zit ik eraan te denken om onze speelweide om te toveren in een fun trail. Op dit moment hebben we een grote heuvel en een waterplas met een doorsnede van 20 meter.

De bedoeling is dat ik er straks kan trainen met de jonge paarden en dat mensen kunnen oefenen voor het buitenrijden. Het is ook voor mensen die weer vertrouwen terug willen krijgen in hun paard en dit in een veilige omgeving willen uitproberen. 
Ook al is het voornamelijk bedoeld voor les, de jonge paarden, veulens en merries moeten er ook nog gewoon in kunnen staan. Alle objecten moeten dus veilig zijn.

Wat moet/kan er allemaal in:
– Boomstammen
– Trappetje
– Meerdere heuveltjes
– Waterplas
– Hekje (simpele uitvoering, om op paard open en dicht te doen)
– Brug
– Stenen paden

Nu heb ik hier echter een paar vragen over en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
– Wie heeft er ervaring met dit soort trails? 
– Is het erg lastig om grote boomstammen in het weiland te krijgen?
– Rondom de vaste hindernissen ontstaat natuurlijk veel modder, wat doen jullie hiertegen? Is het een idee om rubberen grasmatten onder een laagje zand te graven?
– Hoe zou ik een smalle doorgang kunnen maken zonder dat het gevaarlijk wordt voor de paarden die gewoon in het weiland mogen eten. Ik dacht bijvoorbeeld aan een diepe geul, maar als er een veulentje door de wei rent kan hij erin terecht komen. Ook heb ik gedacht aan een dichte heg, maar dit eten onze paarden maar al te graag op.
Wie heeft een goede tip? Of meerdere?

Voor wie zijn ervaringen en tips wil delen, alles is heel erg welkom!

Ik heb foto’s bijgevoegd van hoe ik het zou willen hebben, deze zijn echter allemaal van internet. Ik heb zoveel mogelijk de Site erbij proberen te zetten, zodat ik van niemand de foto “steel”. Mocht je jouw foto erbij herkennen en je hebt dit liever niet, laat het me weten, dan verwijder ik hem direct.

Alvast heel erg bedankt voor jullie moeite, ik ben erg benieuwd naar de tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.