Stage lopen bij een paardenhouderij

Voor ons paardenbedrijf zoeken wij gemotiveerde en gezellige stagiaires. Ervaring en opleiding zijn niet heel belangrijk, instelling en enthousiasme wel. Studenten van alle paard gerelateerde opleidingen en jaargangen zijn daarom ook welkom. Ook als je vanuit de middelbare school een stage moet lopen zit je hier goed. Wij zijn een erkend leerbedrijf met voldoende kennis om je meer ervaring mee te geven. 
Wil je veel leren op het gebied van paardenfokkerij, training en verzorging dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Bedrijfsprofiel
Trainingsstal gespecialiseerd in natural horsemanship, zadelmak maken, probleempaarden, inrijden, gangenpaarden en rijlessen.

Functieomschrijving
De functie is naast de dagelijkse werkzaamheden (voeren, uitmesten van paddocks en weilanden) zeer veelzijdig. Je krijgt les in de omgang met paarden, werken in de roundpen, grondwerk, lange teugelwerk en academische rijkunst. Ook is het belangrijk dat je goed om kunt gaan met kinderen. Wij zijn hier ook een plek voor kinderen om even weg te zijn van huis, buiten te zijn met anderen en vooral om meer te leren over paarden dan alleen rijden.

Wie zoeken wij?
Bij Besti Vinur is het belangrijk dat je graag wilt leren. Van te voren is het goed om even een gesprek te hebben om erachter te komen waar je al heel goed in bent, en waar je graag beter in wilt worden. Zo heeft iedereen wat aan de stage. Tevens is het van belang dat je een warm hart voor dieren hebt. De rest kan je allemaal nog leren, daarvoor loop je immers stage.

Wij kunnen je het volgende bieden:

 • Verzorging van de paarden. 
 • Zien hoe een natuurlijke huisvesting gaat (paarden staan 24/7 buiten).
 • Grondwerk, longeren, vrijheidsdressuur, bomprooftraining.
 • Het trainen van de paarden onder het zadel.
 • Onder begeleiding lesgeven.
 • Omgaan met manege klanten.
 • Open dag organiseren, een blog schrijven of vlog maken.
 • De stage wordt zoveel mogelijk aangepast aan wat jij wilt leren. Van te voren wordt dit besproken zodat je veel uit je stage kan halen.
 • Tijdens de stage krijg je een paard om te trainen. Je mag voor een groot deel zelf invullen wat je aan het paard wilt verbeteren en hoe je dit gaat doen. Juist door alles in de praktijk toe te passen kun je veel leren, en de paarden zijn daar de beste leermeesters voor. 

Wat kun je van ons verwachten?
Aanzetten tot zelfstandig kunnen werken,
Gratis les in grondwerk en het omgaan met paarden (hangt van de soort stage af), goede begeleiding en een goede kijk op paarden (bijvoorbeeld; ziekte, conditie, gangen, takt enz.)

Bekijk ook de stagevideo hieronder om een beter beeld van je stage bij Besti Vinur Horsemanship te krijgen!

Voor welke opleidingen kan je hier stage lopen:

 • Stage van middelbare school
 • Bedrijfsleider dierverzorging
 • Bedrijfsleider paardensport en -houderij
 • Instructeur paardensport en -houderij
 • Medewerker dierverzorging
 • Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij

Belangrijk om te weten:

 • Het is niet mogelijk om hier intern te verblijven, wel is er een vakantiehuis en een camping in de buurt.
 • Onze werkweek is anders dan normaal, omdat wij juist werken wanneer anderen vrij zijn. De week is van woensdag tot en met zondag.
 • Wij horen het graag wanneer je ge├»nteresseerd bent om stage bij ons te lopen. Hopelijk tot ziens bij Besti Vinur!
Stage paardenhouderij en paardensport natural horsemanship

Ervaringen van andere stagiaires:

Kirsten Kampman

Mijn naam is Kirsten en ik heb 5 maanden stage gelopen bij Besti Vinur Horsemanship. Dit heb ik gedaan voor mijn afstudeerstage vanuit de opleiding Diermanagement (HBO) aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Ik vind het ontzettend jammer dat mijn stage voorbij is, omdat ik het echt enorm naar mijn zin heb gehad bij dit bedrijf. Ik heb veel mogen leren, veel verantwoordelijkheid gekregen en het vooral ook heel gezellig gehad. Er hangt een super fijne sfeer bij Besti Vinur. Daarnaast denk ik dat er maar weinig bedrijven zijn waarbij je zoveel in de praktijk bezig mag zijn met de paarden; van rijden, tot grondwerk en buitenritten (zoals op de foto), het is allemaal mogelijk. Je leert veel op het gebied van training en gedrag en qua opdrachten vanuit school is vrijwel alles mogelijk. Kortom, ik kan alleen maar positief zijn over mijn ervaringen bij dit bedrijf!

Sanne van der Meer


Tijdens mijn stage heb ik ontzettend veel mogen leren. Ik ben hier 10 weken geweest. Tijdens mijn
stage heb ik veel mogen rijden. Tijdens de stage laat Kirsten je best wel heel vrij. Je mag in principe
met alles bezig. Tijdens de stage wou ik graag meer leren over het beleren van paarden. Hier heb ik
tijdens de stage ook mee mogen helpen met de paarden die uit IJsland kwamen. Ook wil Kirsten je
dingen gerust bijleren. Tijdens de stage heb ik ook geleerd hoe je guasha en massage kan toepassen
bij paarden. Verder heb ik ook het begin geleerd van natuurlijk bekappen. Bij Besti Vinur wordt er
ook veel gedaan vanuit naturel horsemanship. Hierover legt Kirsten ook vaak dingen uit bijvoorbeeld waarom een paard zo reageert op een bepaalde prikkel. Al met al was het een super leerzame stage die zeer zeker is aan te raden. Vooral voor studenten die graag bij een ander soort bedrijf willen stage lopen dan bij een sport stal.

Ook wijzen we je nog graag op de volgende video. Deze video geeft onze regels en wijze van werken goed weer. Zo ben je alvast goed voorbereid voordat je stage gaat starten!

Voordat je met je stage begint verzoeken we je om deze vragenlijst in te vullen. Hierdoor krijgen we een beeld van wat je graag wilt leren en wat je doelen zijn zodat we je daar zo goed mogelijk bij kunnen ondersteunen.